4 vepřové řízky, 2 hrušky, sůl, mletý pepř, 30g
tuku
omáčka : 1-2 lžíce hladké mouky, tuk, 2 dl vody, 2 dl bílého vína, 1,25 dl smetany ke šlehání,
sůl, cukr, kari koření
Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich
jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a
opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10
minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do
rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme
smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně
prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami
přelijeme maso. Podáváme s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat