400 g libového vepřového masa z plece, 100 g
másla, 100 g hladké mouky, 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor), 2 rajská
jablíčka, lžíce kečupu, 2 žloutky, 2
dl mléka a 2
dl smetany, sůl, pepř, olej podle potřeby
Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme
na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z másla, mouky, smetany a
mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a
žloutky, jemně osolíme a opepříme. Na maso v pekáčku položíme plátky předem
spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Pak vše zalijeme
bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat