Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. března 2012
Zapečený pangasius
4 kusy pangasia, brambory podle hladu strávníků, větší mrkev, menší pórek, 200 g zakysané smetany, 150 g bílého jogurtu, vejce, sůl, mletý pepř, sušená bazalka, koření na ryby, mletý kmín, sezamové semínko, olivový olej
Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme.Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat