12. března 2012

Špagety zapečené v leču


500 g špaget, 2 skleničky zeleninového leča ( 330 g), několik stroužků česneku, 300 g libových párků nebo kabanosu, sůl, pepř, špetka sladké mleté papriky, kečup, 200 g strouhaného tvrdého sýra

Špagety rozlámané na půlky uvaříme v osolené vodě. Do mísy vyklopíme lečo, přidáme podle chuti prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, opaprikujeme a vmícháme na kousky pokrájenou uzeninu. Promícháme s okapanými špagetami, urovnáme do pekáče, rovnoměrně potřeme kečupem (množství podle chuti) a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě asi 20 minut na 200°C. Pokud máme, můžeme před pečením na sýr naskládat plátky rajčat.

Žádné komentáře:

Okomentovat