12. března 2012

Schovaná kapusta


středně velká hlávka kapusty, 2 uvařené brambory, 2-3 nožičky klobásy,  velká cibule, vejce, sůl, mletý pepř, majoránka,  lžíce sádla
těstíčko: 3/4 hrnku mléka, vejce, sůl, muškátový oříšek, hladká mouka,lžíce másla

Očištěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dorůžova. Brambory nastrouháme. Uvařenou scezenou kapustu posekáme na kousky, přidáme nastrouhané brambory, osmaženou cibuli, na kousky nakrájené klobásy, vejce, osolíme, okořeníme a důkladně promícháme. Zapékací misku důkladně vytřeme sádlem a směs do ní urovnáme. Mléko osolíme, přistrouhneme kousek muškátového oříšku, přidáme vejce a vidličkou rozšleháme. Pomalu přidáváme mouku až vznikne řídké těstíčko jako na palačinky. Zalijeme jím obsah zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat