600 ml mléka, 4 vejce, hladká mouka (cca 450 g), sůl, dušený špenát, 3/4 hrnku mléka, vejce, muškátový oříšek, šunka nebo šunkový salám, olej, kousek másla, tvrdý sýr
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. března 2012
Palačinky zapečené se špenátem
600 ml mléka, 4 vejce, hladká mouka (cca 450 g), sůl, dušený špenát, 3/4 hrnku mléka, vejce, muškátový oříšek, šunka nebo šunkový salám, olej, kousek másla, tvrdý sýr
V osoleném mléce rozšleháme vejce a
postupně zašleháváme ruční metličkou mouku, až vznikne řídké palačinkové těsto.
Necháme asi 10 minut odpočinout a na oleji usmažíme palačinky. Špenát připravíme osvědčeným způsobem. Na každou palačinku položíme plátky
šunky nebo salámu, potřeme špenátem a smotáme. Smotané naskládáme do pekáčku
vymazaného máslem. Posypeme strouhaným sýrem. V mléce rozšleháme vejce,
osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na palačinky v
pekáčku. Přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 minut.
Pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat