Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony očistíme, případně je otřeme vlhkým ubrouskem, a nakrájíme na silnější plátky nebo, pokud jsou malé, na čtvrtky. V kastolu rozehřejeme sádlo. Cibule oloupeme a nasekáme na drobno. Zpěníme je dorůžova na sádle, přidáme maso a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a vydusíme do šťávy. Vývar promícháme s červeným vínem. Maso zalijeme vývarem s vínem a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu. Po 45 minutách dušení přidáme žampiony. Potom vešleháme instantní jíšku a ještě 5 minut povaříme. Guláš na talířích sypeme pepřem. Pdáváme jej s houskovým knedlíkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat