26. března 2010

Makaróny s hlivou

40 g rostlinného tuku nebo másla, 35 g hladké clozrnné mouky, 600 ml mléka, 250 g hlívy ústřičné,1 čajová lžička sekaného čerstvého kopru, 375 g celozrnných makarónů, 3 l vody, 1 čajová lžička (5 ml) citrónové šťávy, sůl , pepř
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, do které za stálého míchání přiléváme mléko a uvedeme do varu.Přidáme hlívu ústřičnou a sekaný kopr, dobře promícháme a mírným varem za občasného zamíchání vaříme asi 10 min, až jsou houby měkké.Mezitím vaříme ve vodě s citrónovou šťávou 10 minut makaróny. Důkladně je scedíme. Omáčku podle chuti okořeníme, promícháme ji s makaróny a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat