26. března 2010

Lotrinské těstoviny

40 dkg těstovin (kolínka), 30 dkg měkkého salámu, 30 dkg sýra eidam, 2 velké rajské protlaky, 2 dcl čeveného vína nebo piva, tymián, 2 střední cibule, tuk na vymazání pekáče
Kolínka uvaříme do měkka. Na pánvi necháme v tuku zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme salám nakrájený na kostičky a rajský protlak a špetku tymiánu (ten dává celému jídlu chuť, ale musí se s ním opatrně, aby jídlo nebylo hořké). V okamžiku, kdy se směs na pánvi začne přichytávat, začneme postupně podlévat vínem nebo pivem, až se postupně všechno vyvaří. Poté v míse smícháme vzniklou směs s uvařenými kolínky, vše vložíme do vymaštěného pekáčku a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě při 180 stupních po dobu 35 - 45 minut. Lze jíst i později studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat