26. března 2010

Kedlubny po římsku

1 květák, 5 rajčat ,5 stroužků česneku, hrst petrželové nati,1 vejce, 2 tavené trojúhelníčky ementálu ,1 balíček spaget, olej, sůl 
Středně velký květák rozebereme za syrova na malé růžičky cca 3-4 cm v průměru a mezitím vaříme vejce natvrdo. Česnek a petrželovou nať posekáme na drobno. Asi ? množství česneku a všechnu nať zpěníme na rozehřátém oleji a prudce v něm opékáme i syrový květák. Po malé chvilce přidáme rajčata pokrájená na drobno ( nejméně na osminky), sůl a bez podlévání rychle rozdusíme. Mezitím vaříme spaghetti a na struhadle (o stupeň jemnějším než okurky na salát) postrouháme zvlášť trojúhelníčky taveného sýra a vejce vařené natvrdo.  Po malé chvilce květák nepatrně podlijeme vodou, aby se vytvořilo malé množství šťávy a přestaneme dusit, dokud květák příliš nezměkl. Jeho konzistence by měla být spíše tvrdá, ale ne syrová. Před odstavením přidáme zbytek česneku a dochutíme solí. Podáváme na spagetách posypaný strouhaným taveným sýrem a nakonec vejcem.

Žádné komentáře:

Okomentovat