22. března 2010

Guláš ze skopového masa

2 brambory, 3 kusy kořenové zeleniny, 10 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 1 lžíce majoránky,1 lžička sladké papriky, čerstvé houby, skopové maso
Maso ze skopového krku nebo žeber nasekáme na kousky a dáme ho vařit. Po 20 minutách přidáme oškrábané a omyté brambory ,krájené na kostky.Přidáme také sůl,pepř a bobkový list. Trochu čerstvých hub nakrájíme na poměrně velké,ale tenké plátky, které přidáme do vývaru k masu a pokračujeme ve vaření až je vše měkké. Pak přisypeme červenou papriku,majoránku a necháme přejít varem. Můžeme přidat kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Někdy se guláš zahušťuje jíškou. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat