27. března 2010

Tatranský gulaš

750 g předního hovězího masa, 30 g rostlinného tuku, 50 g slaniny, 150 g cibule, 50 g hladké mouky, 5 dl vody nebo vývaru, celý pepř, sůl, nové koření, bobkový list,250 g smetany, 20 g rostl. tuku, 100 g žampionů
Na tuku a nakrájené slanině dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso nakrájené na kostky, osmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme pepř a nové koření, dva bobkové listy a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, vlijeme smetanu,krátce povaříme a přecedíme na maso. Do guláše přidáme na tuku podušené nakrájené žampiony, krátce povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat