27. března 2010

Plzenský gulaš

750 g předního hovězího masa, 70 g rostlinného tuku, 150 g cibule, 2 stroužky česneku, 15 g mleté papriky, sůl, pepř, 6 dl vývaru, 50 g hladké mouky, 40 g slaniny, 100 g sterilovaných kapií a celeru, vařená vejce
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme pepř, utřený česnek, sůl ,podlijeme částí vývaru a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku,zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer,prohřejeme a směsí a vejci zdobíme porce guláše.

Žádné komentáře:

Okomentovat