26. března 2010

Lasagne s mletým masem

Lasagne Panzani ,omáčku Bolognese, bešamelová omáčka, olivový olej panenský, krájená rajčata s bazalkou ,maso mleté  ,maso kuřecí , sýr na strouhání 30%, parmezán, kečup, olivy ,sojová omáčka
Mleté a kuřecí maso orestujeme na pánvi a přidáme sojovou omáčku. Dále smícháme omáčku Bolognese a krájená rajčata. Nastrouháme sýr. Vezmeme pekáč, nejlépe  hranatý asi 9-12 cm vysoký, vymažeme olivovým olejem, část bešamelové omáčky  nalijeme na dno pekáče, dále proložíme vrstvou lasegně, nejlépe dvojitě.Dále následuje vrstva omáčky, do které nasypeme maso, posypeme   sýrem a zalijeme bešamelovou omáčkou.Opakujeme až k hornímu okraji pekáče. Poslední vrstvu ukončíme bešamelovou omáčkou a zasypeme parmazánem. Dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 C na 35-45 minut . Popřípadě můžeme použít olivy podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat