27. března 2010

Cikánský guláš

750 g předního hovězího masa, 80 g rostlinného tuku, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, sůl, pepř, 40 g rajčat. protlaku, kmín, 5 dl vývaru, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, majoránku, 50 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g paprik, 75 g sterilovaných okurek
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín. Zalijeme vývarem a dusíme dopoloměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky. Vše krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat