26. března 2010

Pálivé krátké těstoviny

300 - 400 g krátkých těstovin - penne nebo tortiglioni, 4 stroužky česneku, sušené houby, 80 g anglické slaniny-pancetta, 1/2 kg loupaných rajčat, olivový olej, feferony, bazalka, sůl
V kastrolu na olivovém oleji současně opražíme slaninu nakrájenou na kousky a česnek do růžova asi 3 minuty, přidáme sušené houby, které jsme měli předem namočené ve vodě. Zamícháme a necháme vařit asi 5 minut. Poté přidáme loupaná rajčata, rozmačkáme je, feferony nakrájené na kousíčky, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 10 minut za občasného míchání, až šťáva zhustne a olej bude červený. Chvíli před tím, než je šťáva hotová, přidáme bazalku a zamícháme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a dáme do kastrolu s rajčatovou omáčkou, smícháme, případně posypeme parmazánem, znovu zamícháme a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat