26. března 2010

Guláš z hlívy ústřičné

1/2 kg hlívy ústřičné, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky,5 stroužků česneku, 250 ml světlého piva, 250 ml vody, 2 krajíčky chleba, sůl, polévkové koření,2 menší kyselé okurky, 1 čerstvou papriku, oregano, pálivý kečup, sojovou omáčku, worcester
Cibulku zpěníme na sádle společně se slaninou a zaprášíme moukou a paprikou. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, kterou jsme promíchali s česnekem a se solí. Vše mícháme a podléváme pivem a vodou. Zahustíme na kostičky nakrájeným chlebem a přisypeme polévkové koření. Ke konci vaření přidáme kolečka okurky a papriky a oregano. Dochutíme worcesterem, sójovou omáčkou a kečupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat