22. března 2010

Námořnický guláš z hovězího

1/2 kg zadního hovězího,1 větší cibule,1 čajová lžička mleté sladké papriky,sladký kečup,jedna až dvě zelené papriky,koření dle chuti
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený tuk. Zprudka osmažíme do zhnědnutí masa (3-5 minut). Pak snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vydusit - šťáva se vypaří a zbude jen tuk. Pak maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme cibuli. Na osmaženou cibuli přidáme mletou sladkou papriku (1 čajová lžička). Zamícháme a na tuto směs vrátíme maso a podlijeme horkou vodou (cca 3 - 4 dl), maso musí být zaplaveno. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka a podle potřeby přiléváme horkou vodu. Když je maso měkké přidáme podle chuti kečup (asi 2 polévkové lžíce). Nakonec nakrájíme na proužky zelenou papriku a celé dusíme až do změknutí papriky. Výslednou směs si podle chuti okořeníme (pepř, sůl, masový bujón). Jako přílohu podáváme bramboráčky. Je možné podat i knedlík či vařené brambory

Žádné komentáře:

Okomentovat