22. března 2010

Irský guláš na český spusob

1 kg vykostěného králíka ( kuře, vepřové, dle chuti),1 kg brambor,1 listové těsto,1 litr bujón,1 vejce,1 větší cibule,sůl, pepř, majoránka
Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a osmahneme s cibulí ( větší hrnec, nejlépe použitelný i v troubě) Osmahnuté maso zasypeme přiměreně majoránkou, podlijeme asi 1/4 litrem vývaru a dusíme 10 minut. Poté nasypeme oškrábané a nakrájené brambory, majoránku a zalijeme zbytkem vývaru. Ale pouze po okraj brambor. Vaříme cca 45 minut, dokud brambory nezměknou a nezůstane vývaru jen na dně hrnce. Vyválíme listové těsto a vytvoříme z něj poklici hrnce. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě zapéct tak, až je těsto do zlatova.(cca 20 minut).

Žádné komentáře:

Okomentovat