22. března 2010

Jatrový gulaš

700 g jater, 200-300 g cibule, 100 g sádla, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka, česnek, mletá paprika sladká i pálivá
Tento pokrm je znalci uznáván jako snad nechutnější guláš vůbec. Nejprve na rozpáleném sádle opečeme po celém povrchu na kostky nakrájená játra. Teprve pak přidáme hrubě nasekanou cibulku a necháme ji zrůžovět. Podlijeme vývarem nebo teplou vodou a podusíme. Vody dáváme jen tolik, abychom játra místo dušení nevařili. Přibližná doba dušení je 90 minut. Z mouky uděláme zásmažku a vmícháme obě papriky. Studenou vodou  pečlivě rozředíme, přidáme ke změklým játrům a povaříme.  Můžeme přibarvit rajským protlakem. Poté přidáme majoránku a česnek. Asi po třech minutách odstavíme a dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat