26. března 2010

Nudle s masem a houbami

500 g vepřové kýty nebo plece, 40 g sádla, 200 g cibule, 1 lžíce octa, lžička mleté papriky, sůl, kmín,
1/8 l kysané smetany, vrchovatá lžíce hladké mouky, těstoviny
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, sůl, kmín, ocet a chvilku opékáme. Poté vmícháme papriku, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody, maso zahustíme, přilijeme smetanu, chvilku povaříme a podle chuti osolíme. Omáčky by mělo být pouze tolik, aby bylo maso potopené. Na 40 g másla zpěníme 30 g jemně nakrájené cibule, přidáme 200 g pokrájených syrových hub, osolíme, okmínujeme a podusíme, až se vyvaří všechna voda. Nemáme-li čerstvé houby, namočíme na pár hodin hrst sušených hub do vody, slijeme a použijeme jako houby čerstvé. V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a promastíme máslem. Urovnáme na talíř, do středu dáme maso s omáčkou, na maso lžíci hub. Okraje těstovin zdobíme kečupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat