27. března 2010

Ukrajinský gulaš

750 g zadního hovězího masa, 70 g oleje, 150 g cibule, 2 stroužky česneku, 4 dl vývaru, 30 g hladké mouky, sůl, 80 g rajčatového protlaku, 100 g sladkokyselých okurek, 1 dl bílého vína, petrželku
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na kostičky nakrájené maso, orestujeme,osolíme, přidáme utřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a krátce povaříme. Na talíři sypeme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat