26. března 2010

Karpatský guláš

600 g předního hovězího masa,700 g cibule,2 malé rajské protlaky /1 velký/,2 sáčky mleté papriky,3 kostky „ Karpatský čirý bujon “,3 kostky „Gulášová šťáva“,3 lžičky majoránky,1 lžička pepře,1 lžička kmínu
zásmažka : sádlo s hladkou moukou, voda na podlití, lžíce sádla
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín , pepř , papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku , rajské protlaky , všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme až maso pustí šťávu a základ začne houstnout . Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Potom vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud  „papiňák“  nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít. Vyndáme kostičky masa , šťávu rozmixujeme , zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme  asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce , zamícháme , necháme prohřát a guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat