26. března 2010

Těstoviny se sýrem a slaninou

400 g bramborových noků (hotový vakuovaný výrobek), nočky lze nahradit těstovinami, 5 jarních cibulek (1-2 normalní), 100 g sýra s modrou plísní (gorgonzola), 250 g mascarpone nebo Ramy Cremefine, 140 g prorostlé anglické slaniny, 250 g čerstvého listového špenátu ( mražené listy Bonduelle)
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat