26. března 2010

Lasagne s mletým masem a bešamelem

1 bal. lasagní, 300 g mletého masa, olivový olej, 1 cibule, 1 červená paprika, sůl, pepř, bešamelová omáčka, červené víno, plátkový sýr, 4 lžíce rajčatové omáčky (protlaku)
Lasagne uvaříme dle návodu. Mezitím na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso a orestujeme cca 5 minut. Vidličkou maso drtíme, aby se netvořily velké hrudky. Pak přidáme sůl, pepř, na kostičky nakrájenou papriku a rajčatovou omáčku, dusíme 15 - 20 min. Do lehce vymazané zapékací misky pokládáme střídavě vrstvu lasagní, masa, bešamelu. Na poslední vrstvu z lasagní nalijeme bešamel a pokryjeme plátkovým sýrem nebo parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě, až je sýrový vrstva do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat