16. března 2010

Pečený kapr na červeném víně

600 - 800 g porcovaného kapra,hrubá krupice,80 g sádla,50 g másla,1 cibule,kousek pórku,200 ml červeného vína, divoké koření, sůl, 1 lžíce medu, rozmarýn, šalvěj, chleba nebo veka, 100 g  slaniny
Porce kapra osolíme, obalíme v krupici a zprudka opečeme na sádle. Přidáme cibuli, pórek, máslo a na konci pečení rozmarýnku se šalvějí. Ve víně svaříme divoké koření, přidáme med a trochu chlebové či žemlové střídky nebo strouhanky. V pánvi rozpustíme slaninu a na ní pak opečeme z jedné strany krajíce chleba, které dáme na plech, opečenou stranou dolů. Na krajíce položíme kapra a vše přelijeme zahuštěným víne.

Žádné komentáře:

Okomentovat