16. března 2010

Kapr v alobalu

600 g kapra, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, 3 brambory, 3 rajčata,2 zeleninové papriky, olej , alobal, nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Omytého a očištěného kapra rozporcujeme, osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, posypeme drceným kmínem a narovnáme na dvě vrstvy alobalu, aby šťáva nevytekla. Takto připraveného kapra obložíme pokrájenými očištěnými brambory, pokrájenými očištěnými rajčaty, na nudličky nakrájenými zeleninovými paprikami, které jsme zbavili jádřinců, a přiměřeně pokapeme olejem. Potom důkladně zabalíme, vložíme do vyhřáté trouby, oheň zmírníme a upečeme doměkka. Podáváme posypané nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí. Jako přílohu můžeme servírovat bramborové hranolky nebo bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat