16. března 2010

Lososové překvapení

4 pšeničné placky Santa Maria Soft tortilla,100 ml zakysané smetany,2 polévkové lžíce strouhaného křenu,špetka soli,300 g uzeného lososa (nakrájeného na tenké plátky),1 šálek čerstvého kopru
Čerstvý kořen křenu omyjeme, pečlivě oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Kopr propláchneme pod tekoucí vodou, otřeme a posekáme najemno. V misce rozmícháme zakysanou smetanu, postupně přisypeme nastrouhaný křen a podle chuti dosolíme. Tortilly rozložíme vedle sebe na pracovní plochu. Na každou tortillu pak klademe část zakysané smetany s křenem a plochým nožem rozetřeme. Aby nám náplň při dalším postupu nevytékala, dáme jí na jednu stranu více než na druhou. Na tuto náplň rozložíme tenké plátky lososa tak, aby zcela překryly krém. Pak vše posypeme pokrájeným koprem. Tortilly pevně smotáváme od strany silnější vrstvou náplně směrem ke slabší. Každou rolku pečlivě zabalíme do potravinové fólie a dáme na několik hodin vychladit do chladničky. Rolky až do podávání udržujeme v chladu. Servírujeme je nakrájené na kousky široké zhruba 2 cm. Podávat je můžeme jako malé občerstvení k nápojům nebo jako předkrm se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat