16. března 2010

Rybí krokety

300 g vařeného rybího masa,300 g vařených brambor,1 svazek kudrnaté petrželky,1 lžíce másla,2 vejce,špetka bílého pepře,1 lžička soli,150 g strouhanky,olej na smažení
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout.Poté je oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme najemno.Vařené rybí maso zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky.Kudrnku omyjeme, vytřepeme a nasekáme nadrobno.Vše promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybí směs na něm za stálého míchání zlehka opečeme.Tuto směs poté necháme skoro úplně vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme 1 vejce,sůl a pepř.Pokud nám připadá příliš řídká,můžeme podle potřeby přidat přiměřené množství strouhanky.Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama menší válečky.které pečlivě obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.Na rozpáleném oleji opékáme přibližně 6 až 8 minut.Podáváme pokapané čerstvou citronovou šťávou.s vařenými brambory a zeleninou

Žádné komentáře:

Okomentovat