16. března 2010

Kapří polévka s houbami

250 g kapřího masa,120 g  másla,50 g cibule,150 g hub (lesních nebo žampionů),sůl,mletý pepř, trochu kmínu,petrželka,40 g hladké mouky,1 litr vody (lépe rybího vývaru),2 dl smetany,6 lžic bílého vína, případně ještě pažitka
Rybí maso osolíme,  na části  másla opečeme, pak vykostíme a nakrájíme. Na zbylém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou (vývarem z ryb) a smetanou, dobře rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme opečené nakrájené kapří maso, víno, podle chuti přikořeníme, necháme přejít var a podáváme. Jednotlivé porce posypeme nadrobno rozsekanou petrželkou nebo pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat