16. března 2010

Losos na bylinkách, na grilu

1/2 většího svazečku sušeného tymiánu,4 čerstvých větviček tymiánu,7 bobkových listů,1 kg lososa,
1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů,2 lžíce citronové štávy,2 lžíce olivového oleje,chléb jako příloha
Na mřížku grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkový listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citronovou štávu a olej a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citronové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat