16. března 2010

Losos dušený

1 kg lososa,sůl, 6 dkg másla, 6 dkg slaniny,cibule, 5 - 10 dkg žampiónů, 2 a půl dcl  bílého vína,citrónová šťáva ze čtvrtky citrónu,bílý pepř, 3 dkg světlé jíšky, 1 žloutek
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a slaninu - zpěníme.Přidáme houby, osolíme, opepříme, podusíme. Pak vložíme porce lososa, podlijeme vínem a citrónovou šťávou, zakryjeme poklicí a dusíme 12 - 15 minut. Maso vyndáme na mísu. Šťávu z podušeného lososa přecedíme, scezené houby se slaninou a s cibulkou položíme na lososa. Přecezenou šťávu zahustíme jíškou, zjemníme jíškou, zjemníme žloutkem a touto omáčkou podlijeme porce ryby. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat