16. března 2010

Makrela v ovesných vločkách

4 filety z makrely,sůl, mletý pepř,2 vejce,50 g hladké mouky,180 g ovesných vloček,olej na smažení
hořčicová omáčka : 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky,300 ml vroucí vody,šťáva z 1/2 citronu,1 - 2 lžíce dijonské hořčice,sůl, mletý pepř
Očištěné filety osolte a opepřete. Vejce rozklepněte do misky a vidličkou rozšlehejte. Filety postupně obalujte v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v ovesných vločkách. Z másla a mouky připravte světlou jíšku. rozřeďte ji vroucí vodou a nechte povařit. Přidejte citronovou šťávu a dijonskou hořčici, dochuťte solí a pepřem. Směs míchejte zcela dohladka. Obalovanou makrelu osmažte v rozpáleném oleji dozlatova, přebytečný olej odsajte papírovým ubrouskem. Čerstvě usmaženou makrelu podávejte s teplou hořčicovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat