25. července 2016

Špagety s rajčaty, mozzarelou a bylinkami

balíček špaget, 8 rajčat, 2 pěkné stroužky česneku, 1-2 koule mozzarely, 10 lžic panenského olivového oleje, hrst čerstvé otrhané majoránky, hrubě mletý pepř, hrubá mořská sůl
Do velkého hrnce dáme vařit hodně osolené vody, ve které uvaříme špagety. Mezitím co se vaří špagety, si připravíme do velké mísy směs z uvedených ingrediencí: na menší kousky nakrájená rajčata, na drobounko nakrájený česnek, otrhané lístky majoránky, sůl a pepř. Toto vše rukama rozmačkáme a tím i promísíme, přidáme polovinu olivového oleje a na tenké plátky nakrájenou mozzarelu a lehce promícháme. Uvařené scezené (nemusí být dokonale, je to lepší, udělá to dobrou šťávičku) špagety vhodíme do mísy, pokapeme zbytkem olivového oleje a vše dobře promícháme. Ihned podáváme, na talíři na každou porci ještě nameleme trošku černého pepře a páz krystalků hrubé mořské soli. Můžeme ozdobit malou větvičkou majoránky.

Žádné komentáře:

Okomentovat