8. listopadu 2011

Zvěřinová polévka s bramborovými knedlíčky

40 dkg jelení kýty; sůl; pepř; 10 dkg slaniny; česnek; lusk papriky; rajče; svazek petrželové natě;cibule; 3 dkg mleté červené papriky; ostrá mletá paprika podle vlastní chuti; 30 dkg hřibů; svazek pažitky; 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku; 1 kg brambor; 25 dkg mouky; vejce; mrkev; kořen petržele; celer; kedlubna; polévková lžíce škrobové moučky; 1 dl smetany; svazek majoránky;1 dl smetany

Rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přihodíme nadrobno nasekanou cibuli a důkladně podusíme. Přidáme na kostky nakrájené jelení maso. Důkladně osmahneme a mezitím ochutíme solí a pepřem. Až bude maso zpoloviny podušené, přihodíme na kostičky nakrájenou mrkev, kořen petržele, celer, kedlubnu a vše dohromady dál dusíme. Přidáme rajče, lusk papriky a rajčatový protlak. Až se rajčatový protlak osmahne, podlijeme ho vodou a zaprášíme mletou červenou paprikou. Necháme hodinu povařit. Ochutíme kousky čerstvých bylinek – majoránkou, petrželovou natí a pažitkou. Přihodíme na plátky nakrájené houby a než bude polévka hotová, zahustíme ji škrobovou moučkou a zjemníme smetanou. Nastrouháme brambory předem uvařené ve slupce. Přidáme vajíčko, špetku soli, zakysanou smetanu a vypracujeme tuhé těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme je ve slané vodě. Před podáváním vložíme bramborové knedlíčky do polévky.

Žádné komentáře:

Okomentovat