7. listopadu 2011

Ragú s opékanými brambory

80 dkg brambor; 60 dkg vepřové panenky; 20 dkg anglické slaniny (bacon); 3 červené cibule; 20 dkg paprik v kyselém nálevu; 2 dl oleje; 3 dl bílého vína; 10 dkg česneku; 5 dkg rajského protlaku; dužinatá paprika na plnění; rajče; svazeček pažitky; sůl; pepř

Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostičky a trochu ji osmažíme na malém množství oleje. Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, které přihodíme ke slanině, načež vše dohromady důkladně podusíme. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka, dužinatou papriku nakrájenou na nudličky a rajče rozkrájené na dílky. Potom k ragú přimícháme pikantní kyselé papriky nakrájené rovněž na kolečka. Ochutíme mletým pepřem a utřeným česnekem. Až nám maso změkne, přidáme k němu rajský protlak a znovu celé podusíme. Potom ragú zalijeme bílým vínem a necháme pořádně přejít varem, aby se pokud možno všechna voda odpařila. Brambory uvaříme ve slupce. Rozkrájíme je na dílky a začneme je opékat na malém množství oleje. Potom je osolíme a opékáme tak dlouho, dokud nezískají správnou barvu a nebudou pěkně křupavé. Podáváme tím způsobem, že ragú umístíme na talíř vedle brambor. Zdobíme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat