7. listopadu 2011

Rozverná višňová polévka

70 dkg odpeckovaných višní; 3 dl vína rosé; sůl; balíček vanilkového cukru; 15 dkg cukru; citron; 1-2 tyčinky skořice v celku; mletý hřebíček; 2 dl mléka; 1 dl smetany; 1 dl malinového sirupu; 2 polévkové lžíce jedlého škrobu

Víno dobře svaříme s cukrem a se skořicí, kterou ponecháme v celku. Přidáme kompot z odpeckovaných višní, strouhanou citronovou kůru,  balíček vanilkového cukru, na špičku nože mletého hřebíčku a ještě několik minut vaříme. 2 polévkové lžíce škrobu rozmícháme ve vodě s 1 dl smetany a půl dl mléka. Touto směsí polévku zahustíme. Potom ji zalijeme zbylým půldruhým dl mléka a ještě jednou uvedeme do varu. Nakonec polévku obarvíme 1 dl malinového sirupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat