8. listopadu 2011

Studená rajská pikantní polévka

kousek másla; 5 stroužků česneku; 3 rajčata; sůl; pepř; oregano; bazalka; 10 dkg rajského protlaku; kávová lžička cukru; citron; 15 dkg kalifornské papriky; parmezán

Na másle osmahneme česnek a na kostičky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, zasypeme čerstvým oreganem a podusíme. Přidáme rajský protlak, okořeníme estragonem a oreganem, a pak zalijeme vodou. Do polévky přisypeme kávovou lžičku cukru a přikápneme několik kapek citronové šťávy a vše důkladně povaříme. Uvařenou polévku stáhneme z plotny, rozmixujeme a ještě jednou ji povaříme. Pak dáme polévku vychladnout. Lusky kalifornské papriky různé barvy nakrájíme na proužky a vmícháme je do polévky.  Polévku podáváme studenou, ozdobenou rozpůlenými koktejlovými rajčaty a posypanou nastrouhaným parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat