8. listopadu 2011

Thajská kuřecí polévka

5 dkg másla; 3 - 4 jarní cibule; 3 lusky kalifornské papriky; 30 dkg vykostěných kuřecích prsíček; sůl; koriander; lístek curry; pažitka; pepř; zázvor; tuba sardelové pasty; litr kokosového mléka; polévková lžíce medu; limetka

Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a kalifornskou papriku nakrájenou na nudličky. Osolíme a podusíme. Vykostěná kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky a přidáme je k paprice. Ochutíme najemno nasekaným koriandrem, currym, pažitkou a mletým pepřem. Do směsi nastrouháme kousek zázvoru (velikosti ořechu) a přimícháme sardelovou pastu. Až bude zelenina podušená, podlijeme polévku kokosovým mlékem a vše dohromady povaříme. Pikantní chuť dodáme polévce medem a šťávou čerstvě vymačkanou z limetky. Polévku důkladně povaříme a ještě teplou podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat