10. listopadu 2011

Minestrone

10 dkg anglické slaniny; 0,5 dl oleje; cibule; 20 dkg rajčat z konzervy; 2 - 3 rozetřené stroužky česneku;sušená bazalka; mrkev; kořen petržele;  menší kedlubna; menší celer; cuketa; 1,5 litru masového vývaru; sůl; pepř;  kávová lžička krystalového cukru; hlávka kapusty; svazek petrželové natě; 10 dkg rýže; 4 dkg nastrouhaného parmezánu

Slaninu nakrájíme na nudličky a začneme ji smahnout na malém množství oleje, postupně přidáme nadrobno nasekanou cibulku. Rajčata z konzervy nakrájíme na kostičky a spolu s rozetřeným česnekem a bazalkou vložíme do hrnce. Přisypeme kávovou lžičku krystalového cukru. Mrkev, kořen petržele, celer a kedlubnu nakrájíme na nudličky a přihodíme do základu na polévku. Důkladně promícháme, zalijeme malým množstvím masového vývaru a několik minut povaříme. Mezitím nakrájíme na proužky cuketu a kapustu a zeleninu přihodíme do polévky. Podlijeme masovým vývarem, přidáme čerstvou petrželovou nať a vše dohromady 20 minut povaříme. Jako zavářku můžeme použít uvařenou rýži. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat