9. listopadu 2011

Klasický waldorfský salát

2 vejce; polévková lžíce dijonské hořčice; 1 dl oleje; 1,5 dl zakysané smetany; práškový cukr; worcesterová omáčka; citron; celer; 3 jablka; 10 dkg oloupaných ořechů; endívie; pistácie;hlávkový salát; sůl; pepř

Z vaječných žloutků, hořčice a oleje připravíme majonézu. Přidáme zakysanou smetanu, podle vlastní chuti cukr a vmícháme worcesterovou omáčku, sůl, pepř a několik kapek citrónové šťávy. Celer nakrájíme na kostičky a spaříme osolenou vodou, do které jsme nakapali šťávu z citrónu. Přihodíme nakrájená jablka, oloupané ořechy a vše vmícháme do zálivky. Podáváme s listy hlávkového salátu. Nakonec posypeme pistácií.


Žádné komentáře:

Okomentovat