10. listopadu 2011

Baklažánový puding s pikantní houbovou omáčkou

3 baklažány; litr smetany; 20 dkg másla; 5 stroužků česneku; 5 vajec; 10 dkg sýra; cibule; 20 dkg hřibů; 2 dl mléka; 5 dkg mouky; 1 dl sojové omáčky; sůl; mletý pepř

Do smetany přidáme špetku soli a mletý pepř, přivedeme k varu a necháme vychladnout. Očistíme baklažány, nakrájíme je na kostičky a začneme smažit na 10 dkg másla. Osolíme, opepříme a přihodíme na plátky nakrájenou cibuli. Až baklažány změknou, směs rozmixujeme. Čtyři vaječné žloutky utřeme s jedním celým vajíčkem a vychladlou smetanou na hladkou směs. Přistrouháme sýr. Směs přidáme k baklažánovému puré. Hotový krém nalijeme do máslem vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160 °C necháme ve vodní lázni jednu až půldruhé hodiny v páře. Připravíme houbovou omáčku: rozpálíme zbytek másla a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme a přihodíme na malé kostičky nakrájené hřiby. Zaprášíme moukou, podlijeme horkým mlékem a důkladně povaříme. Nakonec přilijeme sojovou omáčku. Před podáváním rozkrájíme puding na řezy. Zakapeme houbovou omáčkou a ozdobíme čerstvým oreganem a mletou červenou paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat