8. listopadu 2011

Zeleninová polévka z luhů a hájů

20 dkg mletých krůtích prsíček; vejce; 10 dkg strouhanky; sůl; pepř; 1 - 2 stroužky česneku; cibule; svazek petrželové natě; svazek bazalky; 10 dkg másla; pórek; 5 dkg celeru; mrkev; kořen petržele; litr vývaru z kosti; 2 větší růžičky brokolice; 10 dkg hub; 1 dl smetany; svazek kopru

Mletá kuřecí prsíčka zpracujeme s vajíčkem a strouhankou. Osolíme, opepříme, ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme malé množství nastrouhané cibule, čerstvě nasekanou petrželovou nať a bazalku. Z této masové směsi vypracujeme navlhčenýma rukama knedlíčky. Na rozehřátém a zpěněném másle osmahneme nakrájený pórek. Přihodíme nakrájený celer, mrkev a kořen petržele. Osolíme, opepříme a přibližně 5-10 minut podusíme. Zalijeme vývarem z kosti nebo vodou. Až bude zelenina téměř měkká, vhodíme do polévky brokolici a na plátky nakrájené houby. Přihodíme masové knedlíčky a polévku necháme ještě 6 až 8 minut povařit. Zahustíme smetanou a ochutíme čerstvým koprem. Pikantní chuť můžeme polévce dodat několika kapkami citronové šťávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat