10. listopadu 2011

Jednoduché plněné houby

8 větších žampionů,svazek cibule,svazek petrželové natě; 25 dkg chlebové střídy; 1 dl mléka;2 stroužky česneku; 5 dkg másla; 3 dkg sýra parmezánu; strouhanka; sůl; mletý bílý pepř

Houby očistíme, odřízneme nožičky a odložíme je stranou. Na rozpáleném oleji zesklovatíme půl cibule nakrájené nadrobno a přihodíme na malé kostičky nakrájenou šunku a nožičky hub nakrájené na kousky. Přidáme najemno nasekanou petrželovou nať a vše ochutíme mletým bílým pepřem. Chlebovou střídu namočíme do mléka, vymačkáme a položíme na směs osmahnuté šunky a cibule. Důkladně promícháme a přistrouháme česnek. Směsí naplníme klouboučky hub a položíme je vedle sebe do ohnivzdorné nádoby vymazané silnou vrstvou másla. Posypeme směsí strouhanky a parmezánu a vložíme na 10 až 15 minut péct do trouby předehřáté na 180 - 190 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat