9. listopadu 2011

Uzený pstruh na salátovém základě

2 uzení pstruzi vcelku; 15 dkg salátu lollo rosso; 15 dkg salátu ruccola; 15 dkg ředkviček; 1 dl olivového oleje; 0,5 dl balzámového octa; 5 dkg mandlí nakrájených na plátky; 4 plátky toustového chleba; sůl;barevný pepř

Listy obou druhů salátu natrháme do salátové mísy a přidáme na plátky nakrájené ředkvičky. Plátky mandlí mírně opražíme na pánvi. Salát osolíme a vmícháme opražené mandle. Ochutíme olivovým olejem a balzámovým octem. Ryby nakrájíme do požadovaného tvaru a opečeme plátky toustového chleba. Před podáváním upravíme na talíři nejprve plátky chleba. Doprostřed talíře položíme salát a na něj upravíme plátky pstruha. Zdobíme petrželovou natí, opraženými mandlemi a nakonec vše zakapeme malým množstvím olivového oleje.


Žádné komentáře:

Okomentovat