10. listopadu 2011

Lilky plněné kořeněným mletým masem

2 středně velké lilky; 50 dkg mletého masa; cibule; rajče; 2 lusky kalifornské papriky; 0,5 dl olivového oleje; 15 dkg tvrdého sýra; 2 stroužky česneku; 1 svazku koriandru; čerstvý zázvor; sůl; pepř; chilli prášek

Lilky podélně rozřízneme, vyřízneme vnitřní části a po obou stranách je osmahneme na malém množství olivového oleje. Nasekáme nadrobno cibuli a zesklovatíme ji na olivovém oleji. Přidáme 2 stroužky rozetřeného česneku a mleté maso. Ochutíme mletým zázvorem, osolíme, opepříme a přisypeme chilli prášek. Do masové směsi vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a najemno nasekaný koriandr. Vše dohromady důkladně osmahneme. Masovou směsí rovnoměrně potřeme lilky a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 – 210 °C a pečeme asi 15 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat