9. listopadu 2011

Zelný salát s majonézou ochucenou bazalkou

hlávka zelí; 3 menší mrkve; 4 jarní cibule; 3 polévkové lžíce jogurtu;  citron; 1,5 dl olivového oleje; lžička hořčice; vejce; svazek bazalky; 2 stroužky česneku; svazek petrželové natě; 20 g jalovcových semínek; sůl; mletý pepř

Připravíme majonézu: Oddělíme od sebe vaječné bílky a žloutky a ke žloutkům přimícháme jednu malou lžičku hořčice. Za rychlého míchání přilijeme opatrně do směsi olivový olej. Přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme a přikápneme malé množství citronové šťávy. Vmícháme 3 polévkové lžíce jogurtu a čerstvě nakrájenou bazalku. Půl hlávky zelí nakrájíme na tenké nudličky, nastrouháme mrkev a vše důkladně promícháme s nadrobno nasekanou jarní cibulkou. Zamícháme do jogurtu s majonézou a vmícháme také nadrobno nasekaná semínka jalovce. Podáváme s čerstvou bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat