8. listopadu 2011

Středomořská ovocná polévka

10 dkg krystalového cukru; 3 polévkové lžíce medu; špetka soli; 1 kg mraženého ovoce (rybíz, ostružiny, maliny); svazeček meduňky; citron; sáček vanilkového cukru; 2 polévkové lžíce škrobové moučky;2 dl kokosového mléka; 2 dl bílého jogurtu; šlehačka

Do vody dáme med, krystalový cukr a sůl a přivedeme k varu. Přihodíme mražené ovoce a nahrubo nasekanou meduňku. Do polévky nastrouháme kůru z jednoho citronu a ochutíme ji vanilkovým cukrem. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a zjemníme kokosovým mlékem. Důkladně povaříme a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme bílý jogurt. Před podáváním polévku ozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat