10. listopadu 2011

Bramborové bochánky se salátem

vajíčko; 1,5 dl mléka; 8 dkg mouky; 30 dkg brambor; 5 dkg másla; svazeček petržele; 2 - 3 lístky estragonu; 1 dl smetany; hlávka ledového salátu; 1 hlávky salátu lollo rosso; 1 - 2 kalifornské papriky;2 rajčata; salátová okurka; olivový olej; balzámový ocet; stolní olej; sůl; pepř

Formy na suflé nebo jakékoli jiné nádoby z varného porcelánu vymažeme olejem. Potom tyto formy necháme dobře prohřát v troubě. Z vajíčka, mléka a mouky si za přidání špetky soli připravíme těsto jako na palačinky. Brambory uvařené ve slané vodě rozmačkáme strojkem na hmoždění brambor a přimícháme k nim nadrobno nakrájenou petržel a estragon. Osolíme a pak důkladně promícháme s máslem a se smetanou. Do prohřátých nádob nalijeme nejprve palačinkové těsto, na které pak přijde vrchovatá polévková lžíce bramborové hmoty. Zakryjeme opět vrstvou palačinkového těsta a dáme celé péci do trouby předehřáté na 220 °C. Za 20 minut budou bochánky náležitě propečené. Jednotlivé druhy salátu a ostatní zeleniny rozkrájíme na libovolně velké kousky a položíme je na talíř. Tam je zalijeme olivovým olejem a zakapeme balzámovým octem. Bramborové bochánky vyjmeme z forem a podáváme je umístěné na salátové lůžko.

Žádné komentáře:

Okomentovat