7. listopadu 2011

Polévka z lesních hub

15 dkg másla; 15 dkg cibule; mrkev; kořen petržele; 20 dkg hub; 1 dl sladké smetany; polévková lžíce škrobu; sůl; pepř; oregano; majoránka; petrželová nať

Na másle si osmahneme cibulku nakrájenou na drobno. Mrkev a petrželový kořen nakrájíme na kolečka a přidáme k mírně opražené cibulce. Osolíme a 5 minut podusíme. Houby nakrájené na malé kousky přidáme k ostatní zelenině. Vše znovu osolíme, potom také opepříme a ochutíme oreganem a majoránkou. Když se houby dost podusily, zalijeme vše vodou a uvedeme do varu. Polévku posypeme na velmi drobno nakrájenou petrželovou natí. Zahustíme 1 polévkovou lžící škrobu, který rozpustíme ve studené vodě a obohatíme sladkou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat